У наші дні, коли вартість газу та електроенергії в Україні зросла, багато підприємців і побутові господарства переходять на опалення від твердопаливних котлів нового покоління, які часто є високотехнологічними розробками і здаються простими лише за назвою. Вони можуть бути обладнані складною електронікою, яка управляє важливими параметрами роботи котла і потребує захисту. З цієї причини багато виробників джерел безперебійного живлення (ДБЖ) розробили спеціальну лінійку безперебійників, максимально адаптованих до потреб твердопаливного котла.

Великий вибір ббж для котлів всіх типів, дивіться за посиланням https://prel.prom.ua/g653550-dzherela-bezperebjnogo-zhivlennya

ббж для твердопаливного котла є необхідністю, що дозволяє підготуватися до форс-мажорних обставин, у вигляді стрибків напруги або раптового відключення електрики. За допомогою таких пристроїв для опалювальних приладів можна і потрібно створити додаткову підстрахування в роботі, якщо, звичайно, котел залежимо від електрики. Безперебійне живлення — підтримка струму протягом недовгого відрізку часу (найчастіше до 20 хвилин), в ланцюзі. Однак якщо підключити додаткове обладнання, то час автономної роботи, без централізованого електрики, можна продовжити до декількох діб.

Результат пошуку зображень за запитом "дбж для котла"

Для того, щоб вибрати блок безперебійного живлення для котла, для початку Вам необхідно визначитися для яких цілей необхідний ДБЖ і які додаткові потужності передбачаються.

На перший погляд, підібрати джерело безперебійного живлення ДБЖ для твердопаливного котла опалення досить просто. Але варто врахувати, що більшість виробників не виготовляють станції, конкретно для котельного обладнання. Звичайний бесперебойник добре захищає комп’ютер, оргтехніку та інші побутові прилади не підійде для підключення до котла.

Практика показує, що єдині прилади, здатні надати гарантований захист і запобігти виходу з ладу автоматики і електроніки котельного обладнання, це ДБЖ з чистою синусоїдою на виході. У технічній документації прямо зазначено, наскільки обраний блок відповідає даному параметру.

Система безперебійного живлення для твердопаливного котла повинна не тільки підтримувати автономну роботу котельного обладнання, а й забезпечувати захист електроніки. При виборі найбільш підходящого UPS для котельні, необхідно звертати увагу саме на ці два критерії.

Час автономної роботи при відключенні електрики. Вибираючи акумулятор, потрібно звернути увагу на їх ємність і харчування. Якщо котельня встановлюється всередині житлового будинку, для бесперебойніка краще акумулятор закритого типу. Установка батареї на 100 А / ч забезпечить автономну роботу котла протягом 6-8 годин.

Захист від коливань напруги. Установка UPS до твердопаливних котла має ще одну мету. Необхідно захистити все вузли, які споживають електроенергію від виходу з ладу.

Практика показує, що тільки підключення ТТ котла через бесперебойник Online може забезпечити такий захист. Пристрій працює за принципом подвійного перетворення. Тому на автоматику котла подається напруга з стійкою частотою і чистої синусоїдою.

Перед тим як остаточно вибрати ДБЖ, варто звернути увагу на відгуки, про використання різних безперебійників для твердопаливних котлів.

Стаття надана сайтом https://prel.prom.ua/